Ziua Internațională a Carității – Campanie Caritas Moldova

Sursa foto: https://caritas.md/

În fiecare an pe 5 septembrie este sărbătorită Ziua Internațională a Carității.

Este o zi marcată la nivel mondial care are scopul de a sensibiliza şi a mobiliza oameni, organizații şi comunități din întreaga lume să contribuie la realizarea faptelor bune. Un gest nobil care ne apropie unii de alții, ne ajută să trăim în armonie construind un viitor al păcii sociale fără a cere recompense.

Astfel, în contextul acestei zile, Fundația de Binefacere Caritas Moldova organizează în perioada 3-5 septembrie o campanie prin care oricine poate contribui la gestul numit „caritate” și sărbătorește această zi prin realizarea unei acțiuni de binefacere.

Doritorii se pot implica în activități de voluntariat, sau dona un pachet cu produse alimentare și/sau igienice unui bătrân singuratic, rechizite pentru școlarii care nu au ce pune în ghiozdan, sau susține proiectele Caritas prin donații online la adresa https://caritas.md/doneaza/.

Din fondurile acumulate Fundația Caritas Moldova planifică îngrijirea a peste 500 de bătrâni singuratici și țintuiți la pat aflați în evidență în cadrul diferitor proiecte, dar și cei peste 1000 de copii care anual frecventează cele cinci Centre de zi ale organizației, și beneficiază de o masă caldă.