Sfânta Liturghie celebrată de Nunțiul Apostolic, Mons. Miguel Maury Buendía, în Catedrala „Providența Divină” din Chișinău

„Vă transmit salutul Papei Francisc”. Cu acest mesaj, Mons. Miguel Maury Buendía, Nunțiul Apostolic pentru Republica Moldova, a salutat și a îmbrățișat credincioșii, celebrând sfânta Liturghie în Catedrala „Providența Divină” din Chișinău. „Este întotdeauna o bucurie să-l avem printre noi – a spus episcopul Anton Coșa, salutându-l pe Mons. Buendía –, pentru că prezența lui ne apropie de Papa Francisc, pe care îl iubim atât de mult”. În timpul predicii, Mons. Miguel Maury Buendía a amintit necesitatea detașării de tot ceea ce nu aparține dialogului cu Dumnezeu, pentru că bunul creștin nu are doi stăpâni, ci răspunde numai lui Dumnezeu și cu o atitudine de mare sărăcie interioară. De asemenea, au concelebrat vicarul general și ceilalți preoți care colaborează în diferite moduri la viața Parohiei „Providența Divină”. Ca întotdeauna, corul a însoțit liturghia cu armonie și cântec sacru.

La sfârșitul Liturghiei, Excelența Sa a vrut să-i salute pe credincioșii din curtea catedralei, rămânând cu ei într-un dialog sincer și zâmbitor. Preasfințitul Anton Coșa a putut să-i prezinte pe câțiva, să-i facă cunoștință atât cu cei mai în vârstă, cât și cu tinerii.