Preasfințitul Anton va participa la Adunarea Plenară a Consiliului Conferințelor Episcopale ale Europei

Sursa foto: https://www.ccee.eu/

În perioada 3-6 octombrie, Preasfințitul Anton Coșa va participa la Adunarea Plenară anuală a Consiliului Conferințelor Episcopale ale Europei. Evenimentul va avea loc la Santiago de Compostela, Spania, în Hospedería San Martín Pinario, la invitația Arhiepiscopului de Santiago, Mons. Julián Barrio Barrio.

Tema aleasă pentru ediția din acest an este: „Europa, timpul pentru trezire? Semnele speranței”. Lucrările adunării se vor desfășura sub forma unei analize a situației culturale, politice și sociale a Europei, în special din istoria recentă.

Urmează a fi identificate cele mai importante elemente ce influențează evoluția ecleziastică și civică a continentului, apelând la originile creștine ale istoriei și culturii Europei.

Membrii CCEE vor prezenta cele mai importante initiative ale Conferințelor Episcopale din diferite țări, pentru relata acele semne ale speranței creștine ce răsar zilnic în comunitățile respective, și care își identifică exemple în viețile sfinților.

De asemenea, în acest an, participanții vor celebra împlinirea a 20 de ani de la proclamarea, de sfântul Ioan Paul al II-lea, a trei sfinte patroane ale Europei: sfânta Brigitta a Suediei, sfânta Ecaterina din Siena și sfânta Tereza Benedicta a Crucii.

Înființat în 1971, Consiliul Conferințelor Episcopale ale Europei are menirea de a promova și susține cooperarea dintre Bisericile catolice de pe Bătrânul continent, și este format actualmente din 39 de membri, 33 Conferințe Episcopale și 6 episcopi care nu aparțin unei conferințe, printre care și Episcopul de Chișinău. Președinte al CCEE este Eminența Sa, Cardinalul Angelo Bagnasco.