Solemnitatea Nașterii Domnului în Catedrala „Providența Divină” din Chișinău

Catedrala „Providența Divină” din Chișinău a fost plină de credincioși, atât în noaptea, cât și dimineața zilei de Crăciun. Mesajul  Preasfințitului Anton Coșa a umplut de speranță inimile credincioșilor, care au salutat vestea Nașterii lui Isus cu cântec de glorie, ascultând cuvântul de învățătură, primind darul Euharistiei și salutul fratern al urărilor de bine.

„Nașterea lui Isus – și-a amintit episcopul în cele două liturghii prezidate – trebuie să fie pentru fiecare credincios motiv de bucurie profundă, hrănit de o credință constantă. Cristos este lumina lumii și lumina lui a apărut pentru a salva omul, la fel cum a dorit Dumnezeu Tatăl cu dragoste infinită ”.

Vestea Nașterii lui Isus este o invitație adresată omului pentru a găsi libertatea, ieșind din întuneric, pentru a se lăsa luminat de lumina lui Cristos, care este lumina adevărată și mare.

Chipurile credincioșilor și bucuria felicitării reciproce la sfârșitul liturghiei au arătat entuziasmul de a sărbători Crăciunul, purtând vestea peste tot și mai ales în familie.

Zilele următoare vor fi un drum al credinței, de la sărbătoarea „Sfintei Familii” la  „Sfânta Fecioară Maria, Născătoare de Dumnezeu”, în prima zi a noului an, și până la solemnitatea Epifaniei Domnului.

Galerie foto