Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Centrul Pastoral „Regina Pacis”

„Săptămâna de rugăciune pentru Unitatea Creștinilor” s-a încheiat în Centrul Pastoral „Regina Pacis” cu prezența preotului ortodox Veniamin Onu, angajat pastoral în comunitățile moldovenești din nordul Italiei. Pr. Veniamin Onu a participat la sfânta Liturghie prezidată de Mons. Cesare Lodeserto alături de Pr. Massimiliano Mazzotta. A fost un moment de fraternitate și prietenie, împărtășit și de credincioșii prezenți și de tinerii din Centrul de Plasament.

Mons. Cesare Lodeserto a amintit celebrarea „Duminicii Cuvântului lui Dumnezeu” și modul în care Cuvântul însuși reprezintă un element de unitate al creștinilor, toți fiind chemați să-L urmeze pe Cristos dincolo de orice divizare istorică și actuală.

În discursul său, Pr. Veniamin Onu a mărturisit că tocmai prezența îndelungată în Italia i-a permis să înțeleagă valoarea ecumenismului și a prieteniei dintre creștini, recunoscând cât de deschisă și disponibilă este Biserica Catolică pentru frații ortodocși, prin oferirea pentru credincioșii moldoveni și credincioșii din Europa de Est a lăcașelor sfinte, pentru celebrarea sărbătorilor religioase.

Recitarea împreună a rugăciunii Tatăl Nostru a fost momentul cel mai profund al frăției comune între preoții uniți întru Cristos.