Preasfințitul Anton a participat la ceremonia de inaugurare a noului Episcop de Odesa

Preasfințitul Anton Coșa a participat marți, 25 februarie 2020, la ceremonia de inaugurare a noului episcop de Odesa și Simferopol, Mons. Stanislav Șirokoradiuk.

La ceremonia, care a avut loc în Catedrala Adormirea Maicii Domnului din Odessa, au participat 12 episcopi, precum și Nunțiul Apostolic pentru Ucraina, Mons. Claudio Gugerotti, alături de un număr mare de preoți, persoane consacrate și credincioși, care au venit să-l salute cu bucurie pe noul episcop.

Hirotonit întru preoție în anul 1984, Mons. Stanislav Șirokoradiuk a fost consacrat episcop în 1995, îndeplinind pe rând funcțiile de episcop auxiliar de Kiev și Jitomir, Administrator Apostolic de Luțk, iar din 2014 episcop de Harkov și Zaporijjea. Pe 18 februarie 2020, Papa Francisc l-a numit episcop de Odesa și Simferopol, succedându-i Mons. Bronislav Bernațchii.

Preasfințitul Anton Coșa a transmis salutul Bisericii Catolice din Republica Moldova și i-a dorit noului episcop de Odessa o slujire pastorală plină de har și binecuvântare. La eveniment, Preasfințitul Anton a fost însoțit de Pr. Victor Pogrebnoi, care a slujit mai mulți ani în Dieceza de Odesa.