Sâmbătă, 30 mai, Papa Francisc va recita sfântul Rozariu în direct împreună cu lumea. De duminică, 31 mai, Papa va vorbi credincioșilor în Piața „Sfântul Petru”

Sursa foto: https://www.catholica.ro/

Sâmbătă, 30 mai, începând cu ora 18.30, în legătură directă cu numeroase sanctuare mariane din lume, în fața Grotei de Lourdes din Grădinile Vaticanului, Papa Francisc va recita sfântul Rozariu. Rugăciunea Papei Francisc va fi o rugăciune adresată Fecioarei, pentru ca grijile și durerile omenirii să se încheie și să-i ofere omului liniște sufletească.

În legătură directă cu Vaticanul vor fi sanctuarele din Lourdes, Fatima, Lujan, Milagro, Guadalupe, San Giovanni Rotondo și Pompei.

Sfântul Rozariu, prezidat de Papa Francisc, va fi recitat cu implicarea celor care, în diferite moduri, au trăit personal tragedia pandemiei: medici, asistenți medicali, pacienți recuperați și membri ai familiilor care au suferit din cauza pandemiei, un capelan de spital, o călugăriță, un farmacist, un jurnalist și un voluntar al serviciului de protecție civilă. Ca un gest de speranță, care nu trebuie să eșueze niciodată, va exista și o familie care a dat naștere unui copil în cele mai dificile momente ale pandemiei.

A fost trimisă o invitație tuturor sanctuarelor mariane împrăștiate în întreaga lume pentru a participa împreună cu credincioșii lor la acest moment special de rugăciune, în conformitate cu regulile locale de sănătate și cu diferența de fus orar.

La 31 mai, în solemnitatea Rusaliilor, Papa va relua recitarea rugăciunii Regina coeli împreună cu credincioșii în Piața „Sfântul Petru”, suspendată la 8 martie din cauza pandemiei. De atunci, Papa Francisc și-a adresat salutul tradițional de duminică din Vatican și fără credincioși. Doar la sfârșitul rugăciunii Papa a apărut la fereastra biroului privat pentru a binecuvânta Piața „Sfântul Petru” fără credincioși.

C.L.