Sfânta Ana – Sărbătoarea Parohiei din Ungheni. Episcopul și-a exprimat apropierea și prietenia

Duminică, 26 iulie, este sărbătorit patronul spiritual al Parohiei din Ungheni, sfânta Ana, mama Fecioarei Maria.

În ciuda pandemiei și respectând regulile impuse de autorități, Pr. Krzysztof Płonka a organizat sărbătoarea parohială, cu o liturghie comemorativă și bucuria de a aminti împreună un eveniment anual, care este mereu important pentru viața parohiei. Părintele paroh i-a invitat „spiritual” și pe ceilalți preoți să împărtășească bucuria sărbătorii, conștient de faptul că evenimentul, fiind duminică și în condiții de pandemie, prezența lor ar fi fost imposibilă.

Episcopul a dorit să-și exprime afecțiunea față de comunitatea din Ungheni, inclusiv prin rugăciune: „Parohia din Ungheni este o comunitate catolică mică, însă o parohie care mereu reușește să exprime, datorită și angajamentului părintelui paroh, o cale de credință simplă și plină de credință. Din păcate, nu pot fi prezent la sărbătoare, așa cum s-a întâmplat în multe alte parohii, dar sunt aproape prin rugăciunea, afecțiunea, amintirea și prietenia care leagă păstorul acestei Biserici de fiecare credincios”. „Îi doresc comunității parohiale din Ungheni – a continuat episcopul – o cale pastorală liniștită și încrezătoare, care știe să semene speranța într-o perioadă dificilă și, de asemenea, pe un teren dificil. Părintelui paroh Krzysztof Płonka îi reînnoiesc prietenia și încurajarea, precum și stima și afecțiunea mea”.

Parohia din Ungheni este o mică realitate catolică, situată în vestul Republicii Moldova, la hotarul cu România, și a dăruit deja Diecezei o vocație de preoție, în persoana părintelui Petru Ciobanu.

C. L.