Regina Pacis

Fundaţia „Regina Pacis”, cu sediul la San Foca di Melendugno (Lecce, Italia) şi cu structuri şi în Republica Moldova, operează din 1997 pentru primirea şi integrarea imigranţilor pe teritoriul Italiei (prin intermediul proiectelor de angajare în câmpul muncii, căutare de locuinţe, încadrare a minorilor în procesul de învăţământ etc.) şi conduce programe de protecţie socială pentru tinere victime ale traficului în scopul exploatării sexuale şi activităţi de cooperare întru dezvoltarea ţărilor de provenienţă ale femeilor traficate. 
Apărută pentru a înfrunta numeroasele emergenţe ale imigraţiei, printr-o cooperare operativă între comunitatea creştină din Lecce şi instituţiile publice, Fundaţia „Regina Pacis” depinde şi are responsabilitate directă faţă de Episcopia de Lecce. Calitatea serviciilor prestate a făcut Fundaţia referinţa privilegiată a serviciilor de securitate, a organismelor publice, a serviciilor socio-sanitare, a instituţiilor şi autorităţilor care operează în domeniul imigraţiei. 
Centru polifuncţional pentru imigraţie de la 1 ianuarie 2005 operează ca structura de primire pentru imigranţii de provenienţă diferită, atât legali cât şi ilegali, cărora le oferă asistenţă şi sprijin în cadrul măsurilor legislative. În particular, Fundaţia conduce programe de asistenţă, tutelă şi protecţie socială pentru femei victime ale traficului în scopul exploatării sexuale, prin intermediul unor proiecte speciale în Italia şi Moldova în scopul oferirii asistenţei materiale şi psihologice, angajării în câmpul muncii şi facilitării la reintegrarea în grupurile sociale de provenienţă ale femeilor care decid să se reîntoarcă în patrie. În acest scop Fundaţia „Regina Pacis” oferă structuri logistice, servicii sociale, asistenţă medicală, sprijin psihologic, servicii educaţionale şi recreative, care o semnalează în Europa drept model pentru primire şi asistenţă, calitate a serviciilor şi relaţiilor umane, ordine, securitate, protecţia persoanei.
Pe lângă sprijinul acordat femeilor traficate, Fundaţia „Regina Pacis” contribuie la reintegrarea socială a copiilor străzii prin oferirea unui loc de trai, a unei alimentaţii normale, a serviciilor medicale, psihologice şi spirituale. Actualmente de astfel de servicii beneficiază 15 copii din familii social vulnerabile.

Adresa
mun. Chişinău, str. Sfatul Ţării 17-32, MD-2012
tel.: 022 / 23 55 11; fax: 022 / 23 23 21
e-mail: chisinau@reginapacis.org
web: www.reginapacis.org

Preşedinte: Mons. dr. Cesare Lodeserto
gsm: 079 400 390
e-mail: clodeserto@reginapacis.org
Director: Ilie Zabicagsm: 079 470 520
e-mail: izabica@reginapacis.org