La iniţiativa Consiliului Pontifical pentru Noua Evanghelizare, ca un punct care este prevăzut în Programul pentru Anul Credinţei, la data de 2 iunie 2013, la orele 17.00 - ora Italiei, (orele 18.00 R. Moldova) va avea loc în Piaţa Sf. Petru o oră de adoraţie euharistică, prezidată de către Sfântul Părinte Papa Francisc.

 

Este un eveniment deosebit în viaţa Bisericii Universale, ca în acelaşi timp cu adoraţia din Piaţa Sf. Petru, să aibă loc în spirit de comuniune, momente similare în toate Diecezele din lume, motoul acestei adoraţii fiind: "Un singur Domn, o singură credinţă".

 

În acest sens, Episcopul de Chişinău îi îndeamnă pe preoţii, persoanele consacrate şi credincioşii din parohiile diecezei, să se unească în această rugăciune de adoraţie cu urmaşul lui Petru, spre întărirea noastră în credinţă.

 

La Chişinău, ora de adoraţie va fi condusă de Preasfinţitul Anton în Catedrala „Providenţa Divină”, reunind toţi preoţii şi călugării care activează în Chişinău, împreună cu credincioşii din cele trei parohii.