Cu ocazia Zilei mondiale a Misiunilor, la iniţiativa Consiliului Pastoral Parohial din Creţoaia au fost organizate la nivel parohial o serie de momente specifice acestei zile, cu intenţia de a trezi la nivel comunitar vocaţia misionară la mărturisirea activă a prezenţei lui Cristos Înviat în mijlocul comunităţii de credinţă. Încă de la începutul său, la sugestia Parohului, au fost proiectate sufletelor prezente două întrebări esenţiale: cine este misionarul de astăzi, şi care sunt condiţiile ca să devenim cu toţi misionari în lumea contemporană. În cadrul Sf. Liturghii credincioşii au purtat în coşuri şi roadele câmpului pentru a mulţumi Creatorului pentru recolta bogată din acest an dar şi pentru roadele cereşti şi duhovniceşti primite în acest An al Credinţei.

Evenimentul a fost focalizat pe celebrarea solemnă a Sf. Liturghii, la care pr. Paroh a invitat trei misionari care au primit mandat misionar pentru a-şi desfăşura activitatea în Dieceza noastră. Primul a fost pr. Livio Mattivi, salezian, de profesie inginer şi venit în Moldova pentru a se implica la nivel social şi pastoral în programele Fundaţiei Don Bosco din Chişinău, în special prin deschiderea Şcolii Tehnice în cadrul Fundaţiei. Mărturia dânsului despre a fi misionar în societatea grăbită de astăzi chiar printr-un zâmbet a fost completată de mărturia sorei Rosetta din Congregaţia Surorilor Providenţei, congregaţie prezentă prin surorile sale în numeroase ţări din lumea a treia; sora se află în România şi R. Moldova de 20 de ani, fiind deschisă planurilor pe care Dumnezeu le-a avut către dânsa. Pr. Cristian Diacu, frate din Congregaţia Sf. Francisc şi paroh de Râşcani, a dat la rândul său mărturia misionară a vieţii sale de apostolat, rememorând experienţele sale pastorale din ţinuturile Rusiei, unde a predicat Evanghelia din Moscova până în Astrahan şi din Kalinigrad până în stepele R. Kalmîce.

A fost un recital viu de mărturie şi rugăciune care a adunat deopotrivă redincioşi catolici şi ortodocşi, iar la sfârşitul Sf. Liturghii toţi cei prezenţi au recitat în faţa Sf. Sacrament Rozariul misionar, dar nu pentru misiunile de peste mări ci pentru parohiile şi decanatele Diecezei de Chişinău, în care este nevoie de atâta mărturie misionară şi de o adevărată reînnoire a vieţii de credinţă. De menţionat că acest eveniment succede în Parohia Creţoaia unuia similar, organizat în urmă cu 9 ani, la care au participat toţi misionarii de pe alte continente şi care îşi desfăşurau activitatea în Dieceza de Chişinău.