Oratoriul Salezian din Chișinău este în plină activitate, iar în ultimele zile a prezentat numeroase inițiative pastorale pentru copiii și tinerii care frecventează structurile sale. 
 
Începând de duminică, 10 septembrie, sunt în plină desfășurare și toate activitățile oratoriului, care includ diferite etape, de la cele sportive la cele educative, inclusiv un curs pentru a învăța să cânte la chitară. 
 
În perioada 14-17 septembrie, va avea loc campionatul de fotbal în cinci pentru copii numit „Domenico Savio”, iar înscrierile sunt deschise pentru copiii din clasa întâi până la clasa a noua care frecventează programele after school. 
 
Grupul „Prietenii lui Don Bosco” se va întâlni în fiecare duminică după-amiază pentru formare și pregătire pentru diverse activități, inclusiv voluntariat și animație în oratoriu. 
 
Pr. Sergio Bergamin și Pr. Fabrizio Iacuzzi sunt deosebit de implicați în viața oratoriului, cu colaborarea Pr. Andrea Ballan și Pr. Giuseppe Pellizzari, acesta din urmă deosebit de activ în viața pastorală a parohiilor „Sfânta Fecioară Maria, Ajutătorul Creștinilor” din Chișinău și „Sfântul Anton de Padova” din Crețoaia.
 
Oratoriul salezian este cu siguranță instituția educațională cea mai frecventată și cu multe propuneri de inițiative care beneficiază de atenție din partea tinerilor din oraș. Experiența pe care preoții salezieni o au în gestionarea oratoriilor este un model educațional de mare valoare, pe lângă posibilitatea de a oferi facilități primitoare și bine organizate.

C. L.