În perioada 12-15 iunie a avut loc la Bucureşti (Mănăstirea Carmelitanilor Desculţi), Întâlnirea anuală a referenţilor de presă şi purtătorilor de cuvânt ai Conferinţelor Episcopale din Europa, organizată de Consiliul Conferinţelor Episcopale Europene (CCEE).

 

Tema întâlnirii a fost „Biserica în Europa”, dar în particular au fost dezbătute probleme ca eutanasia avortul, familii homosexuale şi diverse schimbări care au loc în societatea europeană, şi care de prea multe ori, aşa cum au precizat relatorii, privesc o cultură a morţii sau antieclezială.

 

Printre relatori s-au numărat Andrea Pin, profesor asociat de drept constituţional la Universitatea din Padova (Italia), Manfred Spieker, profesor de ştiinţe sociale la Universitatea din Osnabrück (Germania), Mons. Piotr Mazurkiewciz, de la Consiliul Pontifical pentru Familie.

 

Mons. Cesare Lodeserto a prezidat lucrările zilei de 13 iunie, prezentând de asemenea, modalităţile de comunicare adoptată de Dieceza de Chişinău pentru a face cunoscute în Moldova activităţile dezvoltate de Biserica catolică.

 

Următorul eveniment din agenda CCEE va avea loc la Varşovia pe 27 iunie, cu ocazia întâlnirii Secretarilor Conferinţelor Episcopale Europene.

mons. Cesare Lodeserto