Marţi 10 decembrie, în cadrul unei celebrări prezidate de Preasfinţitul Anton la Casa Providenţei din Chişinău a fost lansată campania internaţională “O familie umană, hrană pentru toţi!”, promovată de Caritas Internaţionalis.
 
 
 
 
Cu această ocazie, Episcopul în timp ce a frânt şi a împărţit o pâine celor prezenţi, printre care şi beneficiari ai Cantinei sociale de pe lângă Casa Providenţei, a reamintit cuvintele Papei Francisc adresate directorului general al FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură): „”Este scandalos că mai există încă foame şi subnutriţie în lume, care ne pune în faţa unei din cele mai serioase provocări a umanităţii: tragica condiţie în care trăiesc încă milioane de înfometaţi şi subnutriţi, printre care şi mulţi copii”. Papa Francisc pune o întrebare clară, la care tot el răspunde: ”Ce putem face? Este necesar ca azi, mai mult ca niciodată, să ne educăm către solidaritate, să redescoperim valoarea şi semnificaţia acestui cuvânt incomod şi lăsat deseori la o parte; şi să facem ca acesta să devină atitudinea de bază în alegerile noastre. Acest lucru pune un semn al întrebării serios asupra necesităţii de modificare concretă a stilului nostru de viaţă, inclusiv a modului în care ne hrănim”.
 
 
 
 
În acelaşi timp Episcopul de Chişinău a trimis o scrisoare circulară tuturor preoţilor, persoanelor consacrate şi credincioşilor din Dieceza de Chişinău, invitându-i la susţinerea acestei iniţiative şi la un respect mai mare faţă de hrană, grijă faţă de pâine şi susţinerea lucrătorilor agricoli.
 
 
 
 
Vor exista de asemenea şi alte iniţiative în decursul acestei campanii care se va desfăşura şi anii următori.
 
Pentru detalii http://caritas.md/ro/o-familie-umana-hrana-tuturor/