Cu mare bucurie, astăzi, 17 iunie, PS Anton Coșa a întâmpinat un grup de 20 de copii de la Biblioteca „Adam Mickiewicz” din Chișinău, însoțiți de educatorii lor, care au dorit să facă o vizită la Catedrala „Providența Divină” și la monumentul Papei Ioan Paul al II-lea, mergând pe traseul „amprentelor poloneze” din Moldova.
 
Episcopul i-a salutat pe organizatori și a avut un scurt dialog cu copiii, pe care i-a îndemnat să mai treacă pragul catedralei și cu altă ocazie. Atât organizatorii, cât și copii au fost foarte mulțumiți de contactul cu aceste realități și, prin zâmbetele și bucuria afișată, și-au arătat recunoștința și dorința de a reveni.
 
Cu această ocazie, episcopul a reiterat invitația, adresată tuturor chișinăuienilor, de a vizita atât catedrala, cât și monumentul sfântului Ioan Paul al II-lea, pentru un moment de interiorizare spirituală și de comuniune cu Domnul.
 
De asemenea, legat de această experiență, PS Anton îndeamnă preoții și responsabilii din teritorii să fie cât mai deschiși pentru astfel de experiențe și să folosească orice mijloc pentru a oferi publicului larg din localitățile lor astfel de momente de comuniune spirituală.