Marţi, 12 noiembrie la sfârşitul Întâlnirii prezbiterale de toamnă, Preasfinţitul Anton înconjurat de clerul care activează în Dieceza de Chişinău au adus Domnului un prinos de mulţumire şi recunoştiinţă pentru toate harurile primite în acest An al Credinţei, în mod special pentru darul conştientizării credinţei; astfel pentru a marca solemn încheierea Anului Pastoral, a fost oficiat un Te Deum în Biserica Parohială „Sf. Alois Scrosoppi” din Buiucani (Chişinău).

 

În urma întâlnirilor pastorale diecezane, Episcopul Diecezei a decis ca şi viitorul An Pastoral Diecezan să fie dedicat aceluiaşi parcurs de credinţă început, având ca document de referinţă pentru planificarea etapelor acestui itinerar enciclica Lumen Fidei scrisă de cei doi papi, Benedict XVI şi pp. Francisc. Astfel Noul Program Pastoral îşi propune să accentueze prioritatea Kerigmei în lumea de azi, în contextul provocărilor contemporane ale unei societăţi aflate într-o continuă evoluţie social-culturală.

 

La final au fost distribuite pe parohii calendarele şi agendele liturgice, precum şi materiale promoţionale pentru a marca deschiderea Noului An Pastoral.