Ajunul Sărbătorii Naşterii Domnului Isus Cristos oferă nespuse ocazii de a asculta odată în an cântece, care în mod tradiţional le numim colinde. Duminică, 21decembrie 2008, Parohia "Providenţa Divină" a oferit credincioşilor un concert de colinde religioase. Facem această precizare de "colinde religioase" pentru a accentua că acest gen de cântece au început să circule în lumea creştină conţinând un mesaj clar şi curat religios, evanghelic: bucuria că s-a născut Mântuitorul. Colinda îl vesteşte pe Cristos, Fiul lui Dumnezeu şi nu pe Moş Crăciun. Colinda este o mărturie de credinţă, o vestire bucuroasă (...vă vestesc o bucurie mare...(Lc 2,10) a acelui timp şi loc, sfinţite de Întruparea Fiului lui Dumnezeu. Azi, acel loc este inima omului, iar timpul este cel în care sărbătorim Naşterea Mântuitorului.

Corul Parohiei "Providenţa Divină"condusă de tânăra organistă, Regina Nadkranicinaia, al catedralei episcopale din Chişinău, a cântat, a vestit şi a bucurat inimile ascultătorilor cu colinde selectate din repertoriul de profil din diferite ţări ale Europei şi astfel au încălzit şi mai mult atmosfera de sărbătoare a Crăciunului care bătea la uşă. Prezentarea oferită de corişti merită calificativul de "concert" ţinânt cont de orchestra instrumentală care a acompaniat colindele şi au mărit tonul solemn al cântării şi de asemenea de execuţia curajoasă a piesei "Gloria" de Antonio Vivaldi.

Bucuria care s-a născut din cântatul colindelor, a întrecut cu mult celelalte bucurii mici care "se vând" pe străzi şi magazine, tot cu ocazia sărbătorii Naşterii Domnului.

Pr. Ştefan Socaciu