În perioada 11-19 august, în Parohia Creţoaia s-a desfăşurat cel de-al şaptelea campus anual pentru copii şi animatori, punct de referinţă pe agenda activităţilor intensive organizate pentru copiii din acest sat. Spunem „intensive” deoarece programul a fost atât de dens încât chiar şi minutele de repaus erau acordate vreunei activităţi fie ea de divertisment.

 

„Firul roşu” al campusului de anul acesta a fost „Pe urmele lui Pancinello”, un personaj de desene animate care încearcă să înţeleagă mentalităţile lumii moderne în care trăieşte, prin raportul său cu Isus – Maestrul. Printre laboratoare tematice şi laboratoare practice, s-a găsit destul timp pentru concursuri şi jocuri de echipă, dansuri şi excursii la puncte de interes din Chişinău, astfel încât cei 36 de copii participanţi să aibă de   ce regreta încheierea campusului.

 

Campusul organizat sub conducerea pr. paroh Andrei şi monitorizat anual de Direcţia Raională pentru Educaţie Anenii Noi, a beneficiat şi în acest an de aportul a 12 animatori, 6 aleşi din rândul tinerilor din Creţoaia iar 6 veniţi din Bologna (Asociaţia Albero di Cirene) cu care se colaborează de 7 ani şi  care s-au implicat efectiv în desfăşurarea optimă a fiecărui minut din program.