Episcopia de Chişinău, împărtăşind suferinţa prin care trec victimele inundaţiilor din Balcani de la mijlocul lunii mai, vine în ajutorul lor. Astfel, Misiunea Caritas Moldova anunţă o colectă de mijloace băneşti. În acest sens ne adresăm către întreaga populaţie, către organizaţii şi întreprinderi pentru ca împreună să ajutăm ţările din Balcani.

A fost luată decizia de a oferi ajutor sub formă de bani, întrucât transportarea ajutorului umanitar spre ţările balcanice este o procedură îndelungată. Fondurile pot fi transferate pe contul 225100000100479, Victoria Bank, Filiala nr.3, Chişinău, codul băncii: VICBMD2X416 cu menţiunea obligatorie „Ajutor pentru Balcani”.

Acţiunea „Ajutor pentru Balcani” se va derula în Moldova până la data de 30 iunie 2014. Fondurile colectate vor fi transferate Misiunii Caritas Serbia. Din aceste fonduri vor fi procurate paturi pliante, saltele, lenjerie de pat, scutece, haine pentru copii, lămpi cu baterii, produse igienice, ce vor fi oferite sinistraţilor.

Reamintim că în ultimii 120 de ani victimele celor mai puternice inundaţii din Balcani, au devenit peste 60 de oameni. Inundaţiile au fost cauzate de ploi abundente. Cea mai mare parte a celor decedaţi erau locuitorii din Serbia şi Bosnia şi Herţegovina. La 21 mai 2014 în aceste ţări au fost declarate 3 zile de doliu.

Persoana de contact: Natalia Rabei, 0 22 29 31 52 , 079677015.

după www.caritas.md