Miercuri, 8 octomrie, Episcopul Anton Coşa a primit vizita, încă ne-oficială a Ambasadorului Italiei în Moldova, în persoana Dr. Stefano De Leo.

Diplomatul italian nu şi-a prezentat încă scrisorile de acreditare Preşedintelui Vladimir Voronin, de aceea nu poate acţiona în formă oficială, dar de facto a avut numeroase întâlniri, considerând ca foarte importantă întâlnirea cu Biserica Catolică. Dr. De Leo a activat deja în reprezentanţele diplomatice din Germania şi Albania, dar cu siguranţă experienţa cea mai dificilă a fost ultima, cea din Bagdad.

În cadrul discuţiilor cu Mons. Coşa, ambasadorul a evidenţiat voinţa clară de a colabora cu Biserica Catolică, care a fost unul dintre angajamentele sale în misiunile precedente, şi şi-a arătat disponibilitatea pentru orice sustinere a activităţii în Moldova. Ambasadorul a mulţumit Episcopului Coşa pentru prezenţa Mons. Cesare Lodeserto la conducerea spirituală şi pastorală a Comunităţii italiene pe lângă Cenacolul Regina Pacis, de unde diplomatul însuşi nu a lipsit până acum de la nici o celebrare săptămânală în limba italiană.

Chestiunea sediului Ambasadei Italiei la Chişinău nu a fost încă definitivată, de aceea momentul deschiderii sale rămâne de stabilit în viitor.