Între 5-7 mai 2014 are loc la Oradea (România) întrunirea de primăvară a Conferinţei Episcopilor din România, la care, în calitate de invitat permanent, participă şi episcopul de Chişinău, PS Anton Coşa.

Lucrările au început în după-amiaza zilei de luni, 5 mai, cu o meditaţie ţinută de Pr. Alexandru Buzalic, iar seara, episcopii au participat la Spectacolul „Gala Primăverii”, de la Teatrul „Regina Maria”. În dimineaţa zilei de 6 mai episcopii participanţi au celebrat sfânta Liturghie în catedrala greco-catolică „Sfântul Nicolae” din Oradea. Printre temele de pe ordinea de zi a întâlnirii episcopilor se numără evaluarea evenimentelor interne şi externe din ultima perioadă, teme legate de viaţa Bisericii locale, relaţia acesteia cu instituţiile Statului şi cu celelalte culte religioase.

 

Conferinţa Episcopilor din România îi reuneşte pe toţi episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România şi exprimă unitatea Bisericii locale şi uniunea intimă cu Urmaşul lui Petru, Sfântul Părinte Papa. Conferinţa Episcopilor din România se reuneşte de două ori pe an (primăvara şi toamna), în sesiune ordinară. În România există şase dieceze romano-catolice şi cinci eparhii greco-catolice. La sesiunile ordinare ale CER participă cu statut de invitat permanent şi PS Anton Coşa, Episcop de Chişinău (Republica Moldova). Actualmente (2013-2016), preşedintele Conferinţei Episcopilor din România, este ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de Bucureşti