Localitatea bucovineană Poiana Micului este cunoscută catolicilor din Republica Moldova pentru fiul satului, părintele Stanislav Cuharec, care a activat mai mulţi ani în Dieceza de Chişinău, în parohiile Chişinău şi Stîrcea. Parohul comunităţii din Poiana Micului este părintele Gabriel Bucur, un preot tânăr foarte inimos şi activ, care în prima sa misiune de vicar fusese repartizat în Parohia Sf. Mihail din Valea Mare, satul natal al episcopului de Chişinău.

La invitaţia sa, episcopul Anton a participat duminică, 20  octombrie  la celebrarea hramului celei de-a doua biserici din sat, recent construită şi consacrată solemn de către cardinalul Stanislav Dziwis din Cracovia. La sărbătoarea hramului au participat numeroşi preoţi din Bucovina şi din alte parohii ale Diecezei de Iaşi, precum şi fratele episcopului Anton care, fiind încardinat în Arhidieceza de Bucureşti activează actualmente în Italia, în Dieceza de Città di Castello. Au fost prezenţi de asemenea şi seminariştii din Bacău, care au cântat în timpul sfintei liturghii în limba română.

Comunitatea îmbrăcată în sărbătoare, în frumoasele lor costume poloneze tradiţionale, l-au întâmpinat pe episcopul Anton cu un cântec în limba polonă, arătându-i bucuria şi mulţumirea lor de a avea un ierarh la sărbătoarea hramului lor. Aceeaşi bucurie şi mulţumire a arătat-o şi părintele paroh, atât în cuvântul său de salut cât şi la mulţumirile finale cu care s-a încheia sf. liturghie. Episcopul Anton a rostit şi cuvântul de învăţătură, vorbind despre secretul succesului marelui Papă Ioan Paul al II lea, care a ştiut să îmbine cu măiestrie misiunea la care a fost chemat de Domnul, de păstor al Bisericii Universale cu chemarea pe care a primit-o la botez la sfinţenie.

Prin prezenţa sa la această sărbătoare, Episcopul a voit să aducă mulţumiri lui Dumnezeu pentru acest mare Papă în timpul pontificatului căruia a fost creată şi Administratura Apostolică de Moldova şi mai apoi Episcopia de Chişinău, iar dânsul a fost consacrat episcop personal de el prin impunerea mâinilor sale sfinte.

A consemnat Irina Corobcenco