Marţi, 14 octombrie, când întreg Chişinăul s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare de Hramul oraşului (Acoperământul Maicii Domnului în calendarul ortodox), comunitatea catolică din Chişinău şi din împrejurimi s-a adunat la rândul său pentru a o sărbători pe aceiaşi Ocrotitoare, Sf. Fecioară Maria, Maica Bunului Sfat, patroana Diecezei.

Sf. Liturghie de hram a fost celebrată de Mons. Bronislav Bernacki episcop de Odessa, care a ţinut şi predica, împreună cu PS. Anton Coşa episcop de Chişinău, împreună cu 25 de preoţi veniţi din mai toate parohiile Diecezei. Credincioşilor din Chişinău li s-au alăturat şi câţiva pelerini veniţi din parohii, precum şi câţiva diplomaţi acreditaţi la Chişinău.

Cuvântul mişcător al Episcopului de Odessa a amintit de prezenţa constantă a Sf. Fecioare în mijlocul poporului lui Dumnezeu, chiar şi în anii de persecuţii, atunci când încă fiind deschisă biserica din Chişinău, el a slujit la o Sf. Liturghie aici. PS Anton Coşa în cuvântul său de mulţumire a reiterat convingerea sa că celebrarea Sărbătorii Hramului în aceiaşi zi şi sub ocrotirea aceleiaşi Mame cereşti este un semn de apropiere şi unitate între creştini. Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă frăţească.