Imnul pentru Anul Jubiliar 2025 a fost publicat oficial, iar maestrul Francesco Meneghello (Italia) este câștigătorul concursului internațional, compunând muzica pe textul scris de teologul Pierangelo Sequeri. Compozitorul a fost selectat dintre cele 270 de lucrări primite din 38 de țări diferite. 
 
Printr-un apel la care puteau participa muzicieni de pe toate cele cinci continente, Dicasteriul pentru evanghelizare chemase în luna septembrie muzicienii să conceapă muzica pentru imnul intitulat „Pelerini ai speranței” - care este și motto-ul Anului Sfânt - scris de Pierangelo Sequeri, cu obligația de a expedia partiturile până la 25 martie 2023. S-a cerut ca acesta să poată fi interpretat de o schola cantorum sau chiar de o adunare liturgică. 
 
Anunțul câștigătorului a fost făcut de Mons. Rino Fisichella, pro-prefect al Dicasteriului pentru evanghelizare, în timpul prezentării inițiativelor în curs de desfășurare pentru Anul Jubiliar ordinar din 2025. Cu aceeași ocazie, pro-prefectul a prezentat și logo-ul oficial al Anului Jubiliar, despre care a spus că reprezintă omenirea venită din cele patru colțuri ale pământului în gestul de a îmbrățișa Crucea. Crucea are forma unei pânze, unul dintre simbolurile speranței creștine care poartă cu sine certitudinea victoriei binelui asupra răului. O pânză care se impune pe marea mișcată de vicisitudinile vieții. Crucea se termină în forma unei ancore, un alt simbol al speranței care aduce încredere și siguranță în viață. 
 
Textul imnului amintește de numeroasele teme ale Anului Sfânt. În primul rând motto-ul, „Pelerini ai speranței”, care face trimitere la câteva pagini din profetul Isaia (Is 9 și Is 60), iar apoi temele creației, fraternității, mângâierii lui Dumnezeu și speranței.

C. L.