Duminică, 1 septembrie, în sala mare a casei parohiale a parohiei „Providenţa Divină” din Chişinău, cei şase tineri care au participat, din partea Diecezei de Chişinău, la ZMT 2013 de la Rio de Janeiro (Brazilia) – sr. Florenţa Jitaru, Victoria Ţurcan, Ion şi Lilia Reveneală, Veaceslav Grabovschi şi Nicolae Mihalache – şi-au prezentat propriile impresii şi mărturii despre participarea lor la acest eveniment internaţional. La întâlnire au fost prezenţi păstorul Diecezei de Chişinău, PS Anton Coşa, şi Pr. Sergio Bergamin, responsabilul cu pastoraţia tinerilor. Nu au lipsit nici enoriaşii parohiei, care au binevoit să împrtăşească câteva gânduri despre această întâlnire.

1. Chiar dacă aparţinem la generaţii diferite, în timpul mărturiilor de astăzi am fost în uniune cu tinerii. Nici nu mi-am pus întrebarea de ce anume ei au plecat şi nu eu. M-am simţit tânără în timpul acestor mărturii, eram în afara vârstei de parcă am fost eu însumi cu ei la Rio (Maria Abdrahmanov).

2. Nici nu era nevoie să ascult mărturia lor sau să privesc pozele pe care le-au arătat astăzi, chipul lor mi-a transmis mai mult decât cuvintele, iar în ochii lor se citea însufleţirea pe care au adus-o de la ZMT.

3. Astăzi m-am întărit în credinţă, mi-am încărcat „bateriile speranţei” şi am ajuns la concluzia că voi face tot ce-mi stă în putere ca şi copilul meu, noua generaţie să participe la asemenea evenimente. Îl voi încuraja şi susţine până când va fi în stare s-o facă de sine stătător. Îmi doresc foarte mult ca şi el să trăiască aceleaşi sentimente şi să se îmbogăţească asemenea acestor tineri (Presneacova Tatiana).

4. Următoarea Zi Mondială a Tinerilor nu este atât de departe şi dorim să le fim aproape la acest eveniment. Doresc să-i ajut în pregătirile pentru următoarea întâlnire, spre exemplu prin însuşirea unui dans popular care ar transmite tuturor cultura noastră sau a unei rugăciuni exprimate printr-o coreografie deosebită. Experienţa şi capacităţile noastre le stau la dispoziţie (Botvinovscaia Irina).