Miercuri, 9 octombrie, Episcopul de Chişinău, mons. Anton Coşa l-a primit la sediul episcopiei pe Alteţa Sa Regală, Principele Radu, însoţit de către Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României la Chişinău, Excelenţa Sa, Marius Lazurcă. Delegaţia a vizitat Catedrala Romano – Catolică ”Providenţa Divină” şi capela ”Maica Bunului Sfat”, apreciind într-un mod deosebit mozaicul din altar.

Episcopul a mulţumit pentru deschiderea de care dă dovadă Casa Regală faţă de toate realităţile religioase din republica Moldova şi de interesul pe care l-a arătat şi faţă de comunitatea catolică. De asemenea, Excelenţa Sa, Anton Coşa, a apreciat dorinţa Casei Regale de a fi aproape de tot spaţiul istoric românesc si de a-şi aduce aportul în consolidarea societăţii şi susţinerea orientării pro-europene a ţării.

Alteţa Sa Regală a dorit să informeze despre prezenţa catolicilor în ţară, apreciind într-un mod deosebit figura Fericitului Papa Ioan Paul al II-lea, care este un pilon de baza la actuala construcţie socio-politico-religioasă a Europei, despre care păstrează amintiri plăcute chiar din întâlnirile pe care le-a avut cu dânsul de-a lungul anilor.