Duminică – 13 octombrie comunitatea catolică din Râbniţa s-a adunat într-un număr impresionant în biserica parohială pentru a aduce mulţumire lui Dumnezeu cu ocazia aniversării celor zece ani de la terminarea construcţiei şi consacrarea bisericii lor parohiale. Cu această ocazie episcopul Anton, răspunzând călduroasei invitaţii din partea părintelui paroh Tadeusz Magierowski a celebrat sf. Liturghie solemnă şi a adresat un cuvânt de învăţătură pe tema recunoştinţei, pornind de la lecturile duminicii a 28-a de peste an.

"Îmi place să ne oprim la acest subiect al recunoştinţei, - a început preasfinţitul Anton predica sa - tocmai astăzi când aniversăm 10 ani de la consacrarea bisericii dumneavoastră parohiale din or. Râbniţa. Ce dar mare am primit noi acum 10 ani în urmă de la bunul Dumnezeu! Ani şi ani, în timpul regimului comunist, nu am avut această fericire să ne putem aduna aici în acest oraş, aproape de casele noastre, într-o biserică adevărată, pentru a participa la Jertfa Euharistică, pentru a ţine trează credinţa noastră. Cât nu a existat biserică, nu a fost nici preot, nu s-a auzit nici glas de clopot, nici sunetul minunat al orgii! Câţi dintre înaintaşii noştri care au murit nu ar fi dorit să fie aduşi în Biserică pentru ultimul drum, dar nu au avut acest dar!? Iar astăzi, avem o biserică, frumoasă şi încăpătoare, care la 10 ani de sfinţirea ei este din nouă înfrumuseţată, pentru că locul unde Dumnezeu locuieşte printre oameni trebuie sa fie mereu frumos şi curat. Biserica este locul nostru cel mai sacru, ce ne adună între pereţii ei ca pe o familie şi ne ajută să-l vedem pe Dumnezeu aproape de noi. Cum îi vom putea mulţumii lui Dumnezeu pentru acest mare dar! Suntem noi conştienţi cât de importantă este biserica pentru credinţa noastră?"

Partea cea mai frumoasă a evenimentului a constituit-o  prezenţa deosebit de numeroasă a credincioşilor parohiei din Râbniţa care au umplut până la refuz biserica, contopindu-se la un loc - biserica de piatră cu biserica vie – într-un imn de aducere de mulţumire lui Dumnezeu pentru iubirea sa nemăsurată cu care îi însoţeşte pe drumul devenirii lor creştine. Plin de emoţie, episcopul a mulţumit părintelui paroh pentru zelul său apostolic şi a invitat comunitatea să continue creşterea lor spirituală ascultând şi urmând chemarea Bisericii prin glasul păstorilor săi.

După jertfa sfintei Liturghii a urmat o agapă frăţească la care au participat toţi cei prezenţi la sărbătoare, cu mic cu mare în subsolul bisericii, unde era amenajată şi o expoziţie fotografică cu momente ce reflectă construcţia şi consacrarea bisericii precum şi alte momente mai importante din viaţa comunităţii. La acest eveniment a participat şi Ambasadorul Poloniei la Chişinău, excelenţa sa, Piotr Michalski împreună cu familia sa.