În ziua în care Biserica universală comemorează vizita preasfintei Fecioare Maria la verişoara sa Elisabeta, Dieceza de Chişinău i-a invitat pe copii să-l viziteze pe Isus, cel care le-a spus ucenicilor săi: „Lăsaţi copiii să vină la mine” (Mc 10,14).

Copiii au răspuns invitaţiei şi s-au întâlnit sâmbătă, 31 mai 2014, la Râbniţa. Tema Zilei Copilului la nivel diecezan din anul acesta a fost: „Sfinţii ne arată calea spre Isus”, iar moto-ul zilei a fost citatul redat mai sus din Evanghelia după sfântul Marcu.

Sărbătoarea a început la ora 9.00 cu primirea oaspeţilor în curtea bisericii „Sfântul Iosif” din oraşul gazdă. După ce s-au adunat copiii din aproape toate parohiile Diecezei de Chişinău, fiecare parohie şi-a prezentat tema de acasă: o mică scenetă care reda una din trăsăturile sau un moment din viaţa unui sfânt, în special copii. Astfel, cei prezenţi au putut lua cunoştinţă cu sfinţii Caietan, Iosif, Marta, Dominic Savio, cu sfinţii arhangheli Mihail, Gabriel şi Rafael, cu sfânta Maria Goretti, cu fericita Chiara Luce Badano, cu fericitul Edmund Boianowski.

Punctul central al Zilei a fost sfânta Liturghie, celebrată de păstorul Diecezei de Chişinău, PS Anton Coşa, şi la care copiii au putut să se întâlnească cu Isus, prezent în rugăciune, cuvântul său şi în sfânta Euharistie. În predica sa, PS Anton a accentuat, în special, chemarea şi datoria fiecărui copil de a-i iubi şi respecta pe părinţii lor, care sunt, în familie, reprezentanţii lui Dumnezeu. Întăriţi spiritual cu Isus euharisticul, după sfânta Liturghie, copiii au luat prânzul, după care, în sala sportivă a liceului din oraş, a avut loc „Discoteca sfinţilor”, în timpul căreia copiii au dansat, au cântat, s-au luat la întrecere cine construieşte mai repede Turnul Babel etc. La finalul discotecii, episcopul Anton Coşa a anunţat parohia în care va avea loc următoarea Zi a Copilului la nivel diecezan. Alegerea a căzut asupra Parohiei „Sfânta Fecioară Maria, Regina Rozariului” din Stârcea. Și pentru ca bucuria acestei zile să fie deplină, la finalul ei, fiecare copil a fost servit de organizatori cu câte o îngheţată.

Binecuvântat să fie Dumnezeu în sfinţii săi, care ne arată calea spre el, şi binecuvântaţi să fie toţi copiii Diecezei de Chişinău şi din întreaga lume.