Don Bosco la Chişinău

În ziua comemorării sale, a fost alături într-adevăr de fiii săi spirituali, Părinţii Salezieni, dar şi alături de fiicele sale spirituale, Surorile Saleziene ale Sfintelor Inimi. Liturghia celebrată de Preasfinţitul Anton împreună cu alţi 6 preoţi din Chişinău, predica ţinută de episcop, dar şi scurta prezentare făcută de către Părinţii Salezieni după Sf. Liturghie, au făcut din figura Sfântului un model care trebuie urmat încă în viaţa de zi cu zi a tuturor acelor tineri care caută un îndrumător ceresc în viaţa lor. Trebuie adăugat că la Sf. Liturghie au participat, aşa cum ne spune Pr. Sergio - aproape 100 de persoane dornice de a asculta despre viaţa Sfântului, dintre care mulţi tineri, iar cântările au fost într-adevăr dumnezeieşti.

Exerciţii Spirituale pentru Caritas Moldova

În perioada 16-19 ianuarie la Staţia Socială din Stăuceni au avut loc exerciţiile spirituale pentru personalul Biroului Naţional Caritas-Moldova şi coordonatorii şi colaboratorii din filiale. Tema exerciţiilor a fost "Evanghelia în icoane", prevalând analiza tabloului "Întoarcerea Fiului Risipitor" a lui Rembrandt.

Au fost atinse şi tematicile "nevoii de a primi şi a împărţi caritate". Exerciţiile, ţinute de către Pr. Ioan Blaj s-au bucurat de o participare susţinută, mai ales de către colaboratorii vorbitori de limbă română. Tot cu această ocazie, Pr. Ioan Blaj a primit decretul de numire în oficiul de asistent spiritual al Caritas-Moldova. Următoarele exerciţii spirituale pentru Caritas-Moldova vor fi organizate în curând la Râbniţa, în limba rusă.

Sfinţirea Centrului Shophar'Shout

Deja la început de an, la Chişinău a fost inaugurat oficial Centrul Shophar's Shout, un proiect creat cu binecuvântarea Episcopului de Chişinău de către Mişcarea Rinnovamento nello Spirito, prin strădaniile inimoşilor Santo şi Dany Chines şi a colaboratorilor lor. Obiectivul constă dintr-un studio modern de înregistrări şi un spaţiu polivalent folosit pentru diverse activităţi sociale promovate de comunitatea Reînnoirea în Duhul Sfânt.

Prezent la sfinţirea centrului, Episcopul Anton s-a rugat împreună cu grupul de credincioşi invitaţi de către gazde şi a încurajat comunitatea şi pe cei prezenţi să fie mereu creştini activi şi să ia parte cu curaj la misiunea de evanghelizare a Bisericii în conformitate cu specificul propriei stări de viaţă.

Campusuri de iarnă

Profitând de timpul liber dat copiilor în perioada vacanţei de Crăciun, Parohiile din Chişinău în colaborare cu Centrul Social-Pastoral "Casa Providenţei" şi aportul Părinţilor Salezieni, cât şi Parohia Creţoaia cu resurse proprii au organizat campusuri de formare şi recreaţie pentru copii, în perioada 9-12 ianuarie (Chişinău) şi 12-14 ianuarie (Creţoaia). Campusurile au avut ca obiectiv relansarea activităţilor catehetice şi de formare pentru copii în noul an, de aceea şi tema aleasă în cele două parohii a fost: "în familia lui Isus 2006".

Papa Benedict al XVI-lea s-a întâlnit pe copiii supravieţuitori ai tragediei din Beslan

Miercuri 11 ianuarie, Papa Benedict al XVI-lea s-a întâlnit cu 29 de copii supravieţuitori ai tragediei din Beslan, care a fost asediată în 2004 de rebelii ceceni, atacul soldându-se cu 300 de morţi. Întâlnirea a durat 10 minute, dar a fost îndeajuns să-l facă pe Papa să se cutremure. Sfântul Părinte i-a mângâiat pe copiii martori ai violenţei cecenilor, a făcut o fotografie cu dânşii, şi s-a întreţinut cu ei, cu ajutorul unui interpret. "Aceşti copii au suferit o traumă foarte violentă. Trebuie să-i ajutăm să uite tragedia şi să devină mărturisitori ai păci, pentru viitorul omenirii" a cerut papa tuturor celor pe care i-a primit în aceste zile.