La eveniment au participat mulţi copii şi tineri de la Oratoriul şi Centrul de copii ”mama Margarita”, credincioşii parohiei "Sf Fecioară Maria, Ajutorul creştinilor", câţiva preoţi şi surori din parohiile din Chişinău, alături de Preasfinţitul Anton.

A fost o noua manifestare de bucurie şi speranţă a acestei comunităţi religioase foarte active ce a dovedit mereu capacitate de organizare, spirit inventiv şi multă disponibilitate pentru noutate. A impresionat prezenţa destul de numeroasă a credincioşilor, având în vedere gerul de afară şi străzile destul de impracticabile.

În cuvântul său de învăţătură, Episcopul de Chişinău  a vorbit despre statura morală a lui Don Bosco ”care devine sfânt nu pentru că a fost preot, dar pentru că şi-a trăit preoţia la maximum”. Întrebându-se: ”oare în ce constă de fapt secretul vieţii de sfinţenie a Sf, Ioan Bosco?" - episcopul a subliniat faptul că - "dânsul a luat în mod serios vocaţia sa, a înţeles-o şi a dus-o la capăt cu toată convingerea, colaborând intens cu harul lui Dumnezeu”.

După sf. Liturghie a urmat o agapă frăţească la care au fost invitaţi toţi cei prezenţi, astfel prelungindu-se bucuria comună în jurul unei mese fraterne la care au participat în jur de 70 de persoane.