Oraşul Bratislava (Slovacia) a găzduit Adunarea Plenară CCEE 2013 în perioada 3 – 6 octombrie, cu ocazia celei de-a 1150 Aniversări a sosirii Sfinţilor Chiril şi Metodiu pe teritoriul Slovaciei.

 

Pe parcursul zilelor de lucru, episcopii prezenţi alături de experţi, au abordat tema „Dumnezeu şi Statul. Europa între laicitate şi laicism”, analizând aspectele sociale şi spirituale ale schimbărilor la care este supusă Europa, dar şi a rolului pe care îl are Biserica pentru naţiunile de pe bătrânul continent.

 

Agenda de lucru a prevăzut o întâlnire cu Prim Ministrul statului slovac, dl. Róbert Fico, dar şi cu reprezentanţii societăţii civile şi ai instituţiilor ecleziastice.

 

De asemenea, Excelenţa Sa, Anton Coşa, a vizitat Mănăstirea Ciestecină ”Heiligen Kreuz”, precum şi Ambasada Ordinului Suveran Militar Maltez.

 

CCEE reuneste 33 de Preşedinţi ai Conferinţelor Episcopale  Europene, împreună cu  Arhiepiscopul de Luxemburg şi Principatul de Monaco, Episcopul de Mukachevo (Ucraina) şi Episcopul de Chişinău (Republica Moldova).