Centrul European de Educație preșcolară din Bălți este administrat cu dăruire și generozitate de trei surori din comunitatea religioasă a Surorilor Sfântului Ioan Botezătorul. Activitatea centrului a început în 2001 și ulterior, datorită sprijinului Fundației „Casa Providenței” din Chișinău, s-a dezvoltat din ce în ce mai mult. În 2018, odată cu înființarea Fundației „Amadeus”, condusă de Doina Buzut, centrul preșcolar și-a făcut și mai trainică prezența la Bălți.
 
Scopul centrului, condus de Sr. Maria Tolledo, este de a însoți creșterea umană și creștină a copiilor, cu evanghelizare și cateheză, grație colaborării parohului de Bălți, Pr. Jacek Puć.
 
Centrul este frecventat de 80 de copii, de diferite vârste, iar procesul educativ se desfășoară în limbile rusă și română, dar și cu studierea limbii engleze și primele noțiuni de matematică. Nu lipsesc jocurile și alte activități care pot oferi celor mici o educație corectă în ceea ce privește respectul pentru viață, pentru ceilalți, pentru natură și, de asemenea, pentru principiile vieții creștine.
 
După cum s-a menționat, prezența Surorilor Sfântului Ioan Botezătorul, a căror congregație a fost înființată în Italia, în orașul Angri, în 1878, de preotul Alfonso Maria Fusco, este esențială în activitatea centrului. Comunitatea religioasă este plasată sub protecția și îndrumarea sfântului Ioan Botezătorul, călugărițele fiind numite deobicei „Surori Baptistine”. În prezent, acestea sunt prezente în 17 țări din întreaga lume, inclusiv în Moldova.
 
Misiunea surorilor are următoarele obiective: evanghelizare și educație în școli și în familii; promovarea demnității umane în adăposturi pentru orfani și copii ai străzii; promovarea demnității umane pentru persoanele supuse noilor forme de sclavie; asistență în spitale și centre de sănătate, aziluri pentru bătrâni, persoane singuratice și abandonate.