În anul 2000, din inițiativa Pr. Klaus Kniffki SVD, în încaperea mică de lânga cantina socială a Parohiei „Preasfânta Inimă a lui Isus” din Stăuceni, a inceput activitatea unui centru pentru copii. La început, centrul era frecventat de 15 copii cu vârsta între 5-6 ani, cu care au lucrat Sr. Elzbieta Dybisz si doamnele Alla Fodor și Tatiana Tanasî.

La 23 iunie 2003, cu ocazia hramul parohiei din Stăuceni, a fost binecuvântată noua clădire construită pentru Centrul Medical, Centrul Pastoral și Centrul Preșcolar „Maica Cuvantului Divin”.

Pe atunci frecventau deja 40 de copii, împărțiți în doua grupe, pentru vărstele 3-4 ani si 5-6 ani. Activau Sr. Renata Bemben și doamnele Ana Lașcu și Tatiana Tanasî, realizand conceptul de educație conform principiilor fericitului Edmund Bojanowski, fondatorul Congregației Micilor Slujitoare ai Preasfintei Fecioare Maria Neprihănit Zămislite. Grădinița activa în regim scurt, între orele 8.00-14.00.

În anul 2009, Sr. Renata Bemben a plecat, fiind înlocuită de Sr. Dorota Bebenek.

În 2011 a fost construit și un dormitor pentru copii. De asemenea, a revenit Sr. Renata. Numărul copiilor care frecventau centrul s-a ridicat la 50. Activitatea grădiniței era susținută și de voluntari din Germania. Din 2018 orarul de activitate a fost prelungit, fiind stabilit între orele 7.30-18.00

 

După plecarea Pr. Klaus Kniffki SVD în 2013, responsabil al centrului pentru copii a devenit Pr. Roman Czajka SVD, ulterior, din 2017, Pr. Vivian Furtado SVD, iar,din iunie 2020 este Pr. Daniel Medveș.