S-a încheiat primul atelier pastoral, organizat de către Decanatul de Centru, cu tema „Tinerii, evanghelizarea și rețelele sociale”, desfășurat la Centrul Fides. La eveniment a participat un grup de tineri din Dieceză, precum și câțiva preoți și persoane consacrate.
 
Pr. Mihai Balan, decan de Centru, a deschis lucrările vineri 7 februarie, după care a luat cuvântul expertul Giuseppe Lodeserto, venit cu această ocazie din Italia. Coordonarea lucrărilor a fost realizată de Pr. Gabriel Cochiorca.
 
Tema atelierului a fost dezvoltată cu atenție și s-a observat imediat interesul participanților, fiind o temă care a implicat nemijlocit tinerii, a dezvoltat idei și a luat în considerare unele obiective în care pot fi implicați aceștia.
 
Giuseppe Lodeserto, expert în tehnologiile informaționale, în calitate de angajat al Ministerului de Interne al Italiei, specializat în domeniul criminalității informatice, a prezentat aspectele importante ale rețelelor sociale, a căror utilizare corectă duce la realizarea unor proiecte pastorale capabile de a ajunge chiar și la cei aflați departe.
 
„Comunicarea – a spus Giuseppe Lodeserto – este unul dintre motoarele mesajului Evangheliei, care astăzi, datorită tehnologiei informației, poate ajunge la toată lumea și poate fi o opțiune viabilă. Trebuie doar să știi să folosești rețelele de socializare, fără a fi dependent de ele ”.
 
Acesta a fost primul atelier pastoral și, din spusele participanților, a prezentat un interes semnificativ, atât din punct de vedere al tematicii, cât și al conținutului.