La 11 februarie este marcată cea de-a XVIII-a ediție a Zilei Mondiale a Bolnavului, care va avea următoarea temă, preluată din Evanghelia după Matei: „Veniţi la mine toţi cei osteniţi şi împovăraţi şi eu vă voi da odihnă!”. Va fi o zi de reflecție asupra suferinței umane, cu care preoții parohi trebuie să se confrunte adesea, oferind credința și speranța.

Durerea omului, mai ales din cauza bolilor, este unul dintre cele mai dificile momente din viață, iar credința poate fi de sprijin și confort, atât pentru cei bolnavi, cât și pentru cei care au grijă de ei.

Ziua Mondială a Bolnavului este un moment de reflecție, în primul rând asupra valorii vieții, care trebuie protejată întotdeauna, mai ales într-o perioadă în care predomină logica morții și credința că eutanasia poate fi o cale de a trece dincolo de moarte fără a simți durerea.

În toate parohiile va exista un moment de rugăciune pentru a confirma apropierea de cei care trăiesc într-o perioadă de durere.

În aceeași zi fiind și amintirea liturgică a Preasfintei Fecioare de la Lourdes, în parohii va fi Adorație Euharistică, cu binecuvântarea bolnavilor la final, după modelul a ceea ce se întâmplă la Lourdes. Cu ocazia acestei zile, Papa Francisc a trimis un mesaj care poate fi găsit pe următoarea adresă www.vatican.va.