Fundaţia „Don Bosco” este o parte organică a Societăţii Saleziene care se dedică în totalitate tinerilor, în special celor mai săraci şi abandonaţi. Scopul activităţii este creşterea integrală a tineretului prin intermediul educaţiei şi evanghelizării.
Fundatorul este Ioan Bosco, un sfânt educator italian care a trăit în secolul XIX. Salezieni sunt prezenţi în peste 128 de ţări, pe toate cele cinci continente, având 1831 de case cu peste 16.000 de membri. În anul 2007, la Chişinău s-a deschis un Centru pentru copii nevoiaşi. Comunitatea Saleziană din Republica Moldova este formată din trei persoane: doi preoți şi o persoană consacrată din Italia. În fiecare zi Centru este vizitat de peste o sută de copii şi tineri. 
Pedagogia lui Don Bosco îl priveşte pe tânăr în integritatea lui. Sunt importante momentele de joacă şi de distracţie. Sunt de asemenea importante teatrul, muzica, animaţia. „Iubiţi lucrurile pe care le iubesc tinerii”, le repeta fondatorul educatorilor săi. Tânărului i se oferă posibilitatea de a studia, de a învăţa o meserie cu care să-şi câştige existenţa şi să fie un “cetăţean onest”si un bun creştin în lume. Don Bosco îl privea pe tânăr cu simpatie: „Ajunge să fiţi tineri pentru ca eu să vă iubesc”. Don Bosco, în munca sa cu tinerii, a fost susţinut de o singură idee: „Educaţia poate schimba istoria!”
 
Proiectele Centrului „Don Bosco”
1. Centrul de zi pentru copii şi tinerii. Locul in care copii petrec timpul liber.
Programul săptămânal
Luni si marţi: Cursuri de informatică
Miercuri: Pirografie
Joi: Fantasy diferite activităţi manuale
Vineri: Fotbal
Sâmbăta: Teatru şi chitara
Duminica: 13.30 Grupul Bucuriei (Dominic Savio)
15.30 Jocuri organizate
Centrul Don Bosco este deschis zilnic între orele 15.00 şi 18.00 pentru copii (sâmbăta şi duminica de la 14.00 la 17.00) şi de la 20.00 la 21.30 pentru adolescenţi.
2. Şcoala profesională: lăcătuş, electrician
3. Casa pentru copii orfani pentru 11 copii 
4. Biserica romano-catolică „Maria Ajutorul Creştinilor”, sfinţită pe data de 24 mai 2010 pentru credincioşii catolici care află în aproprierea Centrului
 
Adresa
mun. Chişinău, str-la Munceşti 9, MD-2002
tel.: 022/ 84 30 54; fax: 022/ 92 65 14
Preşedinte: Pr. Andrea Ballan SDB
e-mail: ch@donbosco.md