Încă din timpul strămutării lor din Polonia în anul 1899 şi întemeierea satului, catolicii din satul Stîrcea aparţineau parohiei de Bălţi. În anii ’30 credincioşii aveau o capelă, dar frecventau şi Liturghia oficiată în capela din Glodeni, amenajată în 1933 într-o locuinţă privată. Construcţia bisericii începută în anii ’30 a fost întreruptă de război. Conform datelor autorităţilor, în anul 1945, în Stîrcea locuiau 500 de catolici, care se adunau pentru rugăciune în casa lui I. Iablonschii, transformată în capelă. Cererile repetate de înregistrare a comunităţii nu au fost ascultate de autorităţi. Neavând biserică, credincioşii mergeau la Chişinău, Cernăuţi sau, atunci când venea preotul, la Bălţi.
 
Parohia a fost înregistrată în anul 1989, iar în 1990, biserica terminată după 50 de ani, a fost sfinţită de episcopul de Riga, Mons. Njuksz. În anul 1995 prin decretul Administratorului Apostolic, Mons. A. Coşa, în satul Stîrcea a fost înfiinţată o parohie independentă cu hramul în cinstea Sfintei Fecioare Maria, Regina Rozariului. La 7 octombrie 2003, în sărbătoarea Preasfintei Fecioare Maria, Regina Rozariului, biserica din Stârcea a fost sfinţită, alături de episcopul de Chişinău fiind prezenţi PS Petru Gherghel şi PS Aurel Percă.
 
Surorile din Congregaţia Slujitoarelor Preasfintei Fecioare Maria, Neprihănit Zămislită au deschis o grădiniţă pentru copii şi se îngrijesc de cateheză. În 1997 în parohie erau înregistraţi 128 de credincioşi, iar în prezent numărul lor constituie 350.
 
Parohia Stîrcea a dat Bisericii şi slujitori ai altarului, cum sunt Pr. Cazimir Cotilevici şi Pr. Vasili Cohanovschi.
 
 
 
Paroh: Pr. Stanislav Obreja
 
 
 
ORARUL LITURGHIILOR:
 
 
 
Luni, miercuri, vineri, sâmbătă – 17.00 (poloneză)
 
Marţi, joi – 8.00 (poloneză)
 
Duminica 11.00 (poloneză)
 
Adoraţie – prima sâmbătă din lună
 
 
 
Adresa: MD 4901, s. Stîrcea, r. Glodeni
 
Telefon: (249) 2 56 67