La sfârșitul anilor ’90, sute de mii de persoane din Europa de Est emigrau spre Vest în căutarea locurilor de muncă. În acea perioadă de timp, mulți cetățeni ai Republicii Moldova, prin înșelăciune, nimereau în plasele traficanților de carne vie. De cele mai dese ori, pradă traficanților erau fete tinere, traficate în scopul exploatării sexuale.
Fiind absolut necesar stoparea acestui flagel social, a fost luată decizia de a desfășura în Republica Moldova programe de informare în masă a populației față de riscurile migrației ilegale, astfel prevenind alte cazuri de trafic a ființelor umane. Astfel, în vara anului 2000, la inițiativă preotului catolic de origine italiană Mons. Cesare LODESERTO, a fost creată Fundația Regina Pacis în Republica Moldova.
 
Scopurile Fundației:
Promovarea drepturilor omului și valorilor demnității umane, educației și învățământului, asistenței și protecției sociale, ocrotirii sănătății, libertății religioase.
Acordarea ajutorului necesare păturilor social-vulnerabile indiferent de vârstă, sex naționalitate, rasă, apartenență religioasă, politică.
Conștientizarea cetățenilor și a diverselor organizații asupra necesității implementării în cadrul societății a carității și binefacerii.
 Organizarea mecanismelor necesare pentru realizarea carității.
 Aprofundarea experiențelor culturale și sociale prezente în Republica Moldova, în dialog cu comunitatea internațională.
Contribuirea la dezvoltarea societății moldovenești, la formarea și creșterea unei identități proprii a cetățenilor, prin intensificarea relațiilor de prietenie, parteneriat i solidaritate cu alte națiuni.
Coordonarea și realizarea acțiunilor de binefacere prin colaborarea cu toate persoanele și instituțiile care activează în domeniul carității și a căror principii nu contravin statutului Fundației.
 
 
Adresa: mun. Chişinău, str. Sfatul Ţării 17-32, MD-2012
tel.: 022 / 23 55 11; fax: 022 / 23 23 21
e-mail: chisinau@reginapacis.org
web: www.reginapacis.org
 
Director: Ilie Zabica
gsm: 079 470 520
e-mail: izabica@reginapacis.org