S-au încheiat pregătirile pentru celebrarea primei ediții a Zilei Diocezane a Familiei, care va avea loc sâmbătă, 10 iunie 2023, la Centrul „Fides” din Chișinău. 
 
Sr. Paula Malciuc, responsabilă cu Oficiul Diocezan pentru Pastorația Familiei, a spus că „această zi are menirea să semnifice, să arate și să vadă încă o dată frumusețea familiei, sacramentul căsătoriei și creația lui Dumnezeu... Bărbat și femeie i-a creat ... Pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru darul vieții și al căsătoriei”. 
 
Va fi o zi intensă, dar și importantă, al cărei scop este relansarea pastorației familiale la nivel parohial și diecezan. 
 
Familiile și preoții sunt așteptați între orele 9:00 și 9:45. La ora 10:00, episcopul Anton Coșa va deschide evenimentul cu un mesaj de salut și încurajare, care va fi urmat de un discurs susținut de Sr. Paula Malciuc.  
 
Pr. Ruslan Pogrebnîi și Pr. dr. Petru Ciobanu vor prezenta tema evenimentului: „Bărbat și femeia i-a creat: Familia este o vocație și o cale spre sfințenie”. 
 
La ora 11.15 va începe o adorație euharistică, urmată de sfânta Liturghie, prezidată de PS Anton Coșa.                                                         
 
După prânz, programat pentru ora 13.00, vor fi prezentate câteva mărturii: „Calea credinței, calea spre Dumnezeu personal și în căsătorie” (Piasecki Elena și Yuri), „Calea căsătoriei în diferite tradiții creștine” (Sofronowicz Lilya și Stefan), „Transmiterea credinței copiilor în era digitală” (o familie mișcarea Căii Neocatecumenale), „Iubirea de familie: frumoasă și fragilă - când o familie este pusă la încercare” (Grabovski Vyacheslav și Victoria). 
 
La ora 16.00 este programată încheierea evenimentului, cu anunțarea locului unde va fi celebrat ziua familiei în anul 2024. 
 
„Sunt recunoscător pentru activitatea desfășurată de Oficiul diecezan în colaborare cu parohii”, a comentat episcopul Anton Coșa, „și consider această zi un prilej important pentru a reflecta asupra temei familiei, pentru care am depus multă muncă și în cadrul planului pastoral al diecezei. A lucra pentru familie și pentru sfințirea ei înseamnă a apăra viața, a ajuta copiii, a face din familia însăși o mică biserică domestică”.

C. L.