Papa Francisc a stabilit ca în acest an, cele „24 de ore pentru Domnul”  vor fi celebrate în perioada 12-13 martie, în preajma Duminicii a IV-a din Postul Mare.
 
Tema aleasă este un verset din Ps 103: 3: „El îţi iartă toate nelegiuirile”.
 
Și Dieceza de Chișinău va fi implicate în această inițiativă de rugăciune, începând de la ora 17.00, 12 martie, și până la ora 17.00, 13 martie. A fost propusă repetarea experienței din anul precedent, prin care fiecare comunitate parohială, comunitate religioasă, preot, persoană consacrată sau laic, va fi disponibil pentru o oră de adorație în perioada de timp stabilită. Va fi un „maraton” al rugăciunii fără întrerupere, care va vedea Biserica Catolică din Moldova în comuniunea de rugăciune cu întreaga Biserică universală, așa cum a cerut Papa.
 
Va fi o zi întreagă de rugăciune, pe care Papa Francisc și-a dorit-o, iar acum ne aflăm în al optulea an consecutiv, definind-o ca „un moment important al Postului Mare, pentru rugăciune și pentru a ne apropia de sacramentul Reconcilierii”.
 
Toți credincioșii sunt rugați să se roage și să reflecteze în fața lui Isus Euharisticul, amintindu-și într-un mod anume de Sfântul Părinte, episcop, preoți. Un gând în cadrul rugăciunii va fi dedicat tuturor celor care suferă sau sunt în prima linie în această perioadă de pandemie.
 
Papa Francisc a cerut, de asemenea, ca  în această zi să fie rezervat o perioadă de timp pentru a celebra sacramentul Reconcilierii, care se va repeta la 14 martie, în Duminica Laetare.