Cu ocazia rugăciunii Regina Coeli de duminică, Papa Francisc a recomandat să trăim împreună în calitate de credincioși o zi de rugăciune, post și fapte de caritate, programată pentru 14 mai.
 
„Întrucât rugăciunea este o valoare universală, am primit propunerea Înaltului Comitet pentru Fraternitatea Umană pentru ca în 14 mai a.c., credincioșii de toate religiile să se unească spiritual într-o Zi de rugăciune, post și fapte de caritate, ca să implore pentru ca Dumnezeu să ajute omenirea să depășească pandemia de Coronavirus. Amintiți-vă: 14 mai, toți credincioșii împreună, credincioși de diverse tradiții, pentru a ne ruga, a posti și a face fapte de caritate”.
 
Propunerea, după cum a spus Papa Francisc, a fost făcută de Înaltul Comitet pentru Frăternitatea Umană, prezidat de cardinalul Miguel Angel Ayuso Guixot, președintele Consiliului Pontifical pentru Dialogul Interreligios, care a fost înființat în august anul trecut, la Casa Santa Marta, la câteva luni de la întâlnirea istorică de la Abu Dhabi din 4 februarie 2020.
 
La invitația Papei, această zi îi va vedea și pe catolici dispuși să-i ofere lui Dumnezeu ceva din viața lor și, cu siguranță, această inițiativă, trăită cu dragoste și generozitate, va fi plăcută bunului Dumnezeu.