În mod tradițional, la 11 octombrie este celebrată „Sfânta Fecioară Maria, Maica Bunului Sfat”, ocrotitoarea Diecezei de Chișinău, dar anul acesta s-a convenit ca sărbătoarea să fie organizată miercuri, 14 octombrie, în ziua în care și orașul Chișinău își sărbătorește hramul.
 
Episcopul a solicitat preoților și persoanelor consacrate, să fie prezenți, pe cât este posibil în condițiile pandemiei, la celebrarea din Catedrala „Providența Divină”, la 14 octombrie, începând cu ora 11.00.
 
De la începutul pandemiei nu a fost posibilă celebrarea unei liturghii cu participarea întregului cler, astfel încât Hramul Diecezei va fi cu siguranță o oportunitate de a ne aduna cu toții în jurul Episcopului.
 
„Încetul cu încetul am reluat celebrările în parohii - a spus Mons. Anton Coșa - am mers recent la Bălți și Stârcea, precum și la Parohia „Sfântul Alois Scrosoppi” din Chișinău, mai ales după ce nu am putut participa la celebrările din unele parohii care și-au sărbătorit deja, o parte, hramul. Simt, în calitate de păstor al acestei Biserici, că trebuie să fiu prezent, cu respectarea regulilor stabilite, pentru a încuraja preoții și credincioșii și pentru a le spune că Episcopul este alături și nu lasă pe nimeni în singurătate”.
 
„Trebuie să transmitem mesaje de speranță - a continuat Episcopul - și în acest spirit voi celebra Hramul Diecezei, astfel încât, respectând regulile, să nu existe distanțe pastorale și ecleziale”.
 
Parohia „Providența Divină” se pregătește pentru eveniment, cu implicarea întregii comunități. Majoritatea preoților și-au anunțat prezența, cu excepția celor care sunt izolați în carantină sau nu pot participa din alte motive.
 
Toți cei care doresc să participe la sfânta Liturghie și să se roage împreună Sfintei Fecioare Maria, Maica Bunului Sfat, sunt așteptați miercuri, 14 octombrie, la ora 11.00.
 
C. L.