Miercuri, 14 septembrie 2022, zi în care este celebrată sărbătoarea „Înălțării Sfintei Cruci”, comunitatea catolică europeană, la îndemnul Consiliului Conferințelor Episcopale ale Europei (CCEE), va împărtăși o zi de rugăciune pentru Ucraina, ca moment de apropiere și solidaritate a Bisericii din Europa.
 
Deja în perioada Postului Mare a avut loc frumoasa experiență a „lanțului euharistic”, când fiecare membru CCEE a asigurat o celebrare euharistică pentru victimele pandemiei și pentru pacea din Ucraina.
 
Acum se așteaptă încă un gest de solidaritate cu această țară măcinată de un război care durează de luni de zile.
 
La 14 septembrie, pentru întreg continentul a fost propusă o zi de rugăciune, cu formula comună de rugăciune a adorației euharistice în tăcere. Toate parohiile din dieceză vor fi implicate acest moment de adorație și rugăciune.
 
Dieceza de Chișinău, la indicația episcopului, a cerut ca acest timp de rugăciune și invocare a păcii să fie trăit cu credință profundă și încredere în Domnul. Fiecare credincios ar trebui să se simtă responsabil să participe la această rugăciune comună, pentru a invoca restabilirea păcii pentru poporul ucrainean și țara vecină.

C. L.