La 15 august, Parohia Orhei și-a celebrat hramul, fiindcă Biserica este dedicată Adormirea Maicii Domnului. A fost primul hram sărbătorit de când Pr. Daniel Medveș a fost numit ca paroh al acestei comunități.
 
Episcopul Anton Coșa a dorit să fie prezent la această sărbătoare a comunității pentru a le prezenta salutul plin de speranță și de încurajare.

Salutând credincioșii prezenți la sfânta Liturghie a uneia dintre cele mai importante solemnități mariane din timpul anului liturgic, Episcopul a transmis următorul mesaj: „Fie ca și sărbătoarea de astăzi, în care contemplăm Adormirea preacuratei Fecioare Maria, să ne ajute să simțim cât mai puternic prezența lui Dumnezeu în viața noastră, așa cum a fost și în viața ei, ceea ce a făcut ca ea să fie un model ideal de viață de credință pentru fiecare creștin”.

Păstorul Diecezei i-a invitat pe cei prezenți la sărbătoare să înfrunte acest timp de pandemie cu mult curaj și cu o credință puternică: „Omenirea s-a dovedit a fi slabă în lupta cu acest virus mic, un dragon invizibil pe care diavolul îl folosește pentru a ne separa de oameni și de Dumnezeu. Dar să ținem minte un lucru: da, suntem slabi, da, diavolul e puternic, dar Dumnezeu – și în curând vom mărturisi împreună acest adevăr – este atotputernic. Trebuie doar să apelăm la această atotputernicie a sa – și Papa Francisc ne-a îndemnat și prin cuvânt și prin exemplu să facem acest lucru – ca să pună capăt acestei pandemii. Fiecare să răspundă în propria conștiință: de câte ori s-a rugat lui Dumnezeu și a invocat mijlocirea Mariei ca să vedem lumina de la capătul tunelului? Sau lăsăm această rugăciune doar pe umerii papei, ai episcopilor și ai preoților? Doar împreună, ca unică Biserică a lui Dumnezeu, cu ajutorul puterii sale, putem învinge dragonul!”
 
La finalul predicii, Mons. Anton Coșa a invocat, pentru toți cei prezenți, ocrotirea Fecioarei Maria: „Să invocăm mijlocirea Mariei ca, în lupta oricărui rău, Dumnezeu să ne-a puterea și voința necesare să ajungem și noi la biruință, având privirea îndreptată mereu spre Isus și spre Maria”.




Părintele paroh, Daniel Medveș i-a mulțumit Episcopului pentru darul prezenței Excelenței Sale și a confirmat cu bucurie numirea pe care a primit-o ca păstor al acestei comunități mici, ca număr, dar înflăcărată de credință.
 
După sfânta Liturghie a urmat un moment de agapă frățească.