Preasfințitul Anton Coșa va prezida, duminică din 22 martie, Sfânta Liturghie în Catedrala „Providența Divină” din Chișinău, începând cu ora 10.30, liturghie care va putea fi urmărită pe YouTube, pentru toți cei care nu pot merge la Biserică din cauza restricțiilor impuse de condițiile stării de urgență.

Cu această ocazie, Episcopul va adresa comunității un mesaj de speranță, astfel încât inimile credincioșilor să nu fie dominate de frică și resemnare. Preasfințitul Anton va lua drept model cuvintele pe care le spune Domnul Isus: „Eu sunt lumina lumii, cine mă urmează nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții”.

Ca în fiecare a 4-a duminică a Postului Mare, duminica aceasta este numită „laetare”, adică ne invită să ne bucurăm, așa cum proclamă antifona de intrare a celebrării euharistice: „Bucură-te, Ierusalime, și voi toți cei care îl iubiți, bucurați-vă”.

Relatarea evanghelică despre nevăzătorul care primește vindecarea este o invitație de a avea credință, și noi, și la fel ca și acesta, să ne cufundăm în apa fântânii din Siloe pentru a fi vindecați și pentru a găsi puterea să mergem mai departe.

Fiecare om este prezent în acest nevăzător din Evanghelie, cuprins de problemele momentului, care este situația în care trăim astăzi, dar Isus ne vindecă cu puterea sa de mântuire.

Reflectăm asupra gestului lui Isus și credem în vindecare: praful omului întâlnește saliva Fiului lui Dumnezeu.