La 22 martie 2015, în Duminica a V-a din Postul Mare, la Centrul European „Ioan Paul al II-lea” – FIDES a avut loc întâlnirea familiilor tinere. La ea, au participat nouă familii, trei din Parohia „Sfântul Alois Scrosoppi” și șase din Parohia „Providența Divină. Tema întâlnirii a fost: „Să trecem pragul speranței. Cum pot fi depășită crizele din viața conjugală”. Fiecare familie a avut de pregătit și o tema pentru acasă, și anume să privească filmul „Ogneupornîi”.

Întâlnirea a început cu cunoașterea fiecărei familii participante. După acest moment de cunoaștere reciprocă, a urmat rugăciunea în stil Taizé „Ubi caritas” și recitarea imnului iubirii din Scrisoarea întâi a sfântului apostol Paul către Corinteni, cap. 13.

Scurta expunere a ceea ce reprezintă criza vieții conjugale a fost urmată de dezbateri intense și mărturii personale de viață, care au creat un climat de prietenie sinceră, discuțiile dând naștere la teme actuale pentru viitoarele întâlniri. Pentru copii, a fost amenajată o sală separată, unde li s-a oferit posibilitatea de joacă. Întâlnirea s-a încheiat cu un dialog la o ceașcă de ceai, moment de împărtășire a impresiilor acestei comuniuni de familii.

Întâlnirea a fost posibilă datorită eforturilor comune ale pr. Ștefan Socaciu, Pr. Petru Ciobanu, sr. Mihaela Margoșena, dnei Reghina Nadkrenicinaia și tinerilor voluntari Mariana Măriuța și Svetlana Timcova, cărora le mulțumim pentru implicare.

Sperăm ca astfel de întâlniri să fie organizate și pe viitor și la ele să participe un număr mai mare de familii, această Biserică domestică, după cum o numește Conciliul al II-lea din Vatican.

Sr. Mihaela Margoșena