Joi, 22 octombrie, în ziua în care Biserica universală îl amintește în liturgia ei pe sfântul Ioan Paul al II-lea, papă, comunitatea catolică din Sculeni, filială a Parohiei Ungheni, și-a sărbătorit hramul. Deși biserica din localitate nu este încă finisata, la liturghia au participat atât membrii comunității, cât și numeroși oaspeți.

Sfânta Liturghie a început la ora 12.00 și fost concelebrată de șase preoți. La predică, Pr. Vasili Cohanovschi a prezentat personalitatea sfântului Ioan Paul al II-lea ca o personalitate reală. De asemenea, a fost reamintită copilăria lui grea, drumul lui spre sfânta Preoție și personalitatea lui care creștea datorita dialogului ce îl avea cu Dumnezeu și cu Biserica. A fost subliniat faptul că papa trebuie să fie un exemplu pentru fiecare dintre noi nu doar pe plan spiritual, ci și uman. Liturghia s-a încheiat cu recitarea Litaniei către sfântul Ioan Paul al II-lea și cu venerarea relicvei sale.

După Liturghie, toți cei prezenți au fost invitați la masa pregătita de membrii comunității, iar pentru a păstra în amintire sărbătoarea acelei zile, fiecare a primit câte o iconiță cu chipul sfântului Ioan Paul al II-lea.