În timpul Postului Mare și pentru al XI-lea an consecutiv, comunitățile bisericești vor fi angajate în inițiativa celor „24 de ore pentru Domnul”, un moment de rugăciune și reconciliere dorit de Papa Francisc.
 
În ajunul Duminicii a IV-a din Postul Mare, mai exact de vineri 8 martie până sâmbătă 9 martie, va fi celebrat acest moment de pregătire pentru Paște. Comunitățile, preoții și persoanele consacrate, vor fi angajate în adorația euharistică și în celebrarea Sacramentului Reconcilierii timp de 24 de ore.
 
Tema aleasă de Sfântul Părinte pentru acest an este preluată din Scrisoarea către Romani: „Să umblăm într-o viaţă nouă” (Rom 6,4).
 
Și în Dieceza de Chișinău va fi celebrat acest timp de rugăciune și adorație euharistică permanentă, începând de vineri, 8 martie, ora 18.00, până sâmbătă, 9 martie, ora 18.00. Adorația va fi în mare parte în tăcere și va începe cu o scurtă reflecție asupra temei propuse. 
 
Inițiativa „24 de ore pentru Domnul” este un moment de har pentru a celebra și experimenta milostivirea lui Dumnezeu și o oportunitate de a găsi timp și spațiu pentru a medita asupra misterului pătimirii, morții și învierii Domnului Isus. 
 
Comunitățile parohiale și comunitățile călugărești din dieceza noastră sunt chemate să se adune în rugăciune în fața Domnului prezent în Euharistie în timpul celor 24 de ore indicate, pentru a contempla iubirea lui Dumnezeu pentru oameni și pentru a se apropia de Sacramentul Reconcilierii, izvor de pace adevărată.

C. L.