„Iată, slujitoarea Domnului, fie mie după cuvântul tău” (Lc 1,38)

În Buna Vestire există tipul de dialog pe care Dumnezeu Tatăl și-ar dori să îl poarte cu fiecare om, această sărbătoare punând în fața fiecărui credincios „da-ul” spus de Fecioara Maria ca răspuns la darul divin și la schimbarea dramatică a vieții care urma, arătând că venirea lui Dumnezeu printre noi necesită o schimbare radicală.

Dar, și mai important, Buna Vestire a Mariei ne confruntă cu un mare adevăr: fiecare dintre noi a avut o „bună vestire” personală. Fiecare dintre noi a primit un „apel”, care poate nu a avut consecințe imediate, dar privind acum în urmă, ne dăm seama că a fost fundamental: școala pe care am frecventat-o, o carte citită, un discurs ascultat, o frază din Sfânta Scriptură care ne-a marcat, o persoană cunoscută sau un preot pe care l-am întâlnit, prietenii cu care am trăit într-o armonie și legătură mai mare.

Acesta a fost Dumnezeul Mariei din Nazaret care ni s-a făcut cunoscut, buna vestire a noastră „personală”. Răspunsul putea fi un „da”, sau poate un „da” timid? Dar poți recupera întotdeauna, trebuie doar să recunoști Buna Vestire acum și să încerci să compensezi timpul pierdut, trăind pentru Dumnezeu și pentru ceilalți.

Mons. Cesare Lodeserto