Chiar dacă anul acesta data de 31 ianuarie a fost zi de duminică, Congregaţia Salezienilor lui Don Bosco l-au sărbătorit cu mare bucurie pe fondatorul lor, sfântul Ioan Bosco, cunoscut mai ales ca don Bosco, „tatăl şi maestrul tinerilor”.

Programul manifestărilor dedicate acestui sfânt a început la ora 10.00, printr-o prezentare de o jumătate de oră despre „Don Bosco «astăzi» şi activitatea salezienilor la Chişinău”, o atenţie deosebită fiind acordată deschiderii şi funcţionării şcolii profesionale a Fundaţiei „Michele Rua” din cadrul Centrului „Don Bosco” din Chişinău.

La ora 10.30 a început celebrarea sfintei Liturghii solemne, prezidată de Preasfinţitul Anton Coşa, episcop de Chişinău. Biserica parohială a fost umplută până la refuz cu credincioşii veniţi să-i mulţumească lui Dumnezeu pentru lucrările minunate pe care le-a făcut prin don Bosco în Dieceza de Chişinău. Tot Preasfinţitul a ţinut şi predica, în care a vorbit despre figura sfântului Ioan Bosco şi despre ceea ce spune acest „tată şi maestru” oamenilor secolului al XXI-lea, mai ales tinerilor.

După sfânta Liturghie a urmat o agapă frăţească pentru toţi cei prezenţi, ocazie propice de prelungire a bucuriei întâlnirii cu Isus. Iar începând cu ora 14.30 a început un spectacol, cu jocuri, demonstraţie de judo, dansuri şi premierea jocurilor din zilele de pregătire pentru sărbătoare.

Pr. Petru Ciobanu